סקר נגישות מיועד לספק תמונת מצב על נגישות המרחב הציבורי.
כל מקום שמספק שירות ציבורי או שפתוח לכלל הציבור צריך להיות מונגש. כללים אלה מעוגנים בחוק שוויון זכויות ובתקנות נגישות השירות.
בבניינים ישנים מתבצעים עם השנים שיפוצים ותוספות בנייה, הם מחליפים בעלים ויש להם שימושים שונים. היבט הנגישות לא תמיד נלקח בחשבון ובעל המקום יכול למצוא עצמו עם עסק שלא עומד בדרישות הנגישות לפי חוק. כמובן שבניין חדש (בניין שנבנה אחרי 2009) כבר תואם לכל דרישות הנגישות והיבט הנגישות נלקח בחשבון כבר בשלב התכנון.
כדאי לדעת שכיום החוק מאפשר הגשת תביעה על נגישות לקויה, ללא כל צורך להוכיח שנגרם לתובע נזק. כדי להימנע מאי נעימות זו, מומלץ להזמין מורשה נגישות השירות כדי שיוודא שהמקום מונגש לפי כל החוקים והתקנות המעודכנים ביותר.
מורשה נגישות שירות יוכל לבצע במקום סקר נגישות השירות וכך לספק לכם את תמונת המצב האמיתית והמקצועית ביותר, כולל המלצות נדרשות וכיצד לבצען.
אנו מקבלים מכם נתונים ראשוניים על מהות המקום. מה השירות שניתן בו, מיהו קהל היעד, מה גודל המקום במ"ר, המבנה שלו, כמה קומות יש בו. כמו כן אנו מבקשים לדעת אם יש או אין חניה במקום, מעליות, בתי שימוש, לאיזה חללים נכנס הקהל הרחב ולאילו רק העובדים, כמה עובדים נמצאים במקום וכדומה.
מורשה נגישות השירות (ואם יש צורך בכך גם מורשה נגישות מתו"ס) מגיעים למקום. הם מבצעים בדיקה יסודית על כל תחום ההנגשה: חניות, כניסות ורמפות, רוחב דלתות, דלפקי קבלה, שילוט נגיש, מעליות נגישות. האם יש עזרים מתאימים לאנשים עם מוגבלות בשמיעה, ראייה, מוגבלות בתנועה ומוגבלות חושית, כגון תאורה, סימנים מובילים, עזרי שמיעה, טקסטים מונגשים, סרטוני הדרכה וכדומה.
המרכז להנגשה לשונית עובד תחת ההנחיות המחמירות בחוק השוויון 1998 ובתקנות נגישות השוויון, 2017. בתקנות אלה מפורטים הכללים וההוראות איך להנגיש מקומות ציבוריים כולל בתי חולים, בתי ספר, סניפי דואר, בנקים, אירועי תרבות, מתנ"סים, חנויות, מסעדות, גן לאומי, חופי ים ועוד.
הצעת המחיר יכולה להיות רק לביצוע סקר הנגישות והיא יכולה להיות נרחבת יותר. אפשר להזמין רק את ביצוע החלק הראשון והוא סקר הנגישות, ואפשר להזמין את כל התהליך שיתלווה לכך:
לצד אלה אנו מספקים ייעוץ מקיף בנושא ייעוץ הנגשה לרישוי עסקים, במסגרת אישור העסק מול רשויות וגורמים נוספים.